Mogelijkheid tot inspreken bij gemeenteraad voor het ontwikkelkader

Na de zomer is het participatie eindverslag verwerkt in een definitief ontwikkelkader, die naar de gemeenteraad ging. Het definitief ontwikkelkader staat nu ook online op de vergaderwebsite van de gemeente, die is hier te vinden.

Er is mogelijkheid tot inspreken wanneer deze behandeld wordt. Inspreken betekent dat u aanwezig mag zijn tijdens een vergadering van de gemeenteraad en uw mening kan geven. Burgers die belanghebbenden zijn, kunnen gebruik maken van het spreekrecht. Deze mogelijkheid tot inspraak is op het Forum Stad op 5 oktober.

De maximale spreektijd per spreker is 5 minuten. Meer informatie over de manier van inspreken vindt u op deze gemeentelijke website. Aanmelden voor het inspreken kan tot en met de middag van de vergadering, uiterlijk 16.00 uur, door te mailen naar griffie@rijswijk.nl. Na aanmelding neemt de griffie contact met u op.

Na Forum Stad op 5 oktober kunt u ook aanwezig zijn bij de vergadering van de gemeenteraad waar het ontwikkelkader behandeld wordt. Deze vindt plaats op 10 oktober. Hier kunt u niet inspreken en uw stem laten horen, maar mag u wel aanwezig zijn.

Als het ontwikkelkader is vastgesteld door de gemeenteraad, gaat het projectteam door met het maken van het bestemmingsplan. Ook daar kan u weer uw stem laten horen. Verwachting is dat die participatie eind van het jaar plaats gaat vinden. We brengen u dan weer tijdig op de hoogte. In het bestemmingsplan worden het ontwerp weer concreter.


Geplaatst op: 27 september 2023

Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte. Aanmelden kan via tewerve@rijswijkwonen.nl.

Interesse?

Interesse om in het vernieuwde Te Werve Oost te wonen? Schrijf u hier in als geïnteresseerde. 

Samen aan de slag om van Te Werve een nog fijnere wijk te maken.

Privacyverklaring