Herhuisvesting

Ruim 300 huishoudens moeten een nieuwe woning vinden. Gelukkig hoeft dit niet allemaal tegelijk. Onderstaande tekening laat zien hoe we denken dat u allen een passende woning kunt vinden.

Direct naar de nieuwbouw
We slopen en bouwen de wijk in zes fasen. Hierdoor is een deel van de nieuwbouw al klaar voordat mensen moeten verhuizen. Dit biedt de mogelijkheid om direct vanuit de huidige woning naar de nieuwbouw te verhuizen. U ziet dit aan de linkerkant op de plaat weergegeven.

Naar een ander (nieuwbouw)project
In het midden van de plaat ziet u vijf projecten van Rijswijk Wonen. In deze projecten hebben we 50% van de woningen gereserveerd voor u.

Huurders uit het vernieuwingsgebied hebben al aanbiedingen gekregen van de Rembrandtkade en De Koploper. De andere projecten zullen pas in de tweede helft van 2023 of later worden aangeboden.

Zelf een woning zoeken
Naar verwachting zo’n 100 bewoners moeten ergens anders een woning vinden. Verdeeld over 6 jaar zijn dit 17 huishoudens per jaar. Dat lijkt haalbaar. U zoekt zelf een woning via www.woonnet-haaglanden.nl. U krijgt een urgentieverklaring van de gemeente wanneer u nog een jaar de tijd heeft om vervangende woonruimte te vinden (dus een jaar vóór de officiële sloopdatum, die u per brief ontvangt). Daarmee krijgt u voorrang bij het zoeken naar een woning.

Op deze manier denken we dat het mogelijk is iedereen een fijne nieuwe woning te laten vinden. Maar tot die tijd geldt: We laten u pas los als u een andere woning heeft.

Interesse?

Interesse om in het vernieuwde Te Werve Oost te wonen? Schrijf u hier in als geïnteresseerde. 

Samen aan de slag om van Te Werve een nog fijnere wijk te maken.

Privacyverklaring