Volgorde van sloop en bouw is bekend

De volgorde van sloop en bouw is bekend. Dat geeft antwoord op de belangrijke vraag: wanneer is mijn woning aan de beurt?

Uiteraard is dit een planning en kan deze nog wijzigen. Vertraging eerder in het project zorgt vrijwel zeker ook voor vertraging verderop.

Waarom deze fases?

Door in deze volgorde te werken, kunnen we zoveel mogelijk bewoners van te slopen woningen een plek geven in de nieuwbouw. Ook kunnen we op deze manier de overlast van slopen, bouwen en bouwverkeer zoveel mogelijk beperken.

Fase 1: Karel Doormanlaan 3 t/m 49 en 114 t/m 144
Aan de kop van de Karel Doormanlaan, bij de kinderopvang, beginnen we aan beide zijden met slopen. Hier komt hoogbouw voor terug. We slaan hiermee drie vliegen in één klap:

  1. We kunnen een weg aanleggen vanaf de Sir Winston Churchilllaan voor het bouwverkeer
  2. We kunnen een bouwplaats maken in het centrum van het vernieuwingsgebied. Doordat die dicht bij de toegangsweg ligt kunnen we het bouwverkeer in de wijk beperken.
  3. We slopen hier 40 woningen en bouwen er een groter aantal terug. De nieuwe woningen kunnen worden gebruikt voor herhuisvesting.

Fase 2: Karel Doormanlaan 51 t/m 153
Ook op deze plek wordt hoogbouw gepland. De bewoners uit deze fase krijgen de mogelijkheid om vlak voor de sloop te verhuizen naar de nieuwbouw in het fase 1 gebied.

Fase 3: Karel Doormanlaan 162 t/m 192 en Van Vollenhovenlaan 15 t/m 93
Het is de bedoeling dat fase 3 ongeveer tegelijk met fase 2 start. Hier blijven de te bouwen woonblokken lager. De bouwwijze zal daardoor anders zijn, met andere kranen. Vandaar dat het mogelijk is om tegelijkertijd aan beide fasen te werken.

Fase 4: Snouck Hurgronjestraat 1 t/m 47, Idenburglaan 65 t/m 127, Dr. Kruytstraat 2 t/m 32
Zodra de fundering van fase 3 gereed is starten de werkzaamheden aan fase 4. Op deze manier kan de aannemer efficiënt doorwerken en beperken we de periode dat de bewoners van de woningen die blijven staan, tussen twee bouwplaatsen in zitten. Dit gaat dan met name om de bewoners van de woningen aan de Snouck Hurgronjestraat en de Karel Doormanlaan 146 t/m 156.

Fase 5: Idenburglaan 1 t/m 63, Pater van Lithstraat 1 t/m 47 en Generaal Berenschotlaan 18 t/m 48
Hier maken we een sprongetje in de wijk. De reden hiervoor is dat de bouwplaats op dezelfde plek kan blijven liggen. Fase 5 start pas nadat fase 3 is afgerond waardoor het voor deze bewoners mogelijk is om direct binnen de wijk naar de nieuwbouw te verhuizen.

Fase 6: Dr Kruystraat 1 t/m 79
De laatste fase start direct nadat de funderingswerkzaamheden in fase 5 zijn afgerond.


Geplaatst op: 26 september 2022

Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte. Aanmelden kan via tewerve@rijswijkwonen.nl.

Interesse?

Interesse om in het vernieuwde Te Werve Oost te wonen? Schrijf u hier in als geïnteresseerde. 

Samen aan de slag om van Te Werve een nog fijnere wijk te maken.

Privacyverklaring