Sloop en nieuwbouw Te Werve Oost

De Rijswijkse wijk Te Werve Oost wordt de komende jaren ingrijpend vernieuwd. Rijswijk Wonen gaat hier 332 van de 355 woningen slopen en vervangen door nieuwbouw.

Samen met de gemeente Rijswijk, gebiedsontwikkelaar Synchroon en bewoners werkt de woningcorporatie aan een vernieuwingsplan. Een plan voor een buurt die plaats biedt aan meer mensen en meer woonwensen. En waar het fijn is om te wonen. Op 28 april gaat Rijswijk Wonen in het vernieuwingsgebied van deur tot deur om huurders op de hoogte te brengen van het sloopbesluit.

Rijswijk Wonen sloopt niet graag. Het is immers erg ingrijpend voor huurders. Maar deze woningen zijn verouderd en veel bewoners hebben last van vocht, tocht en schimmel. Het is niet haalbaar om ze weer aan de eisen van deze tijd te laten voldoen. Bovendien is er grote behoefte aan méér woningen. Daarom heeft Rijswijk Wonen – in overleg met de gemeente – het besluit genomen om tot sloop en nieuwbouw over te gaan. Huurders die dat willen, kunnen terugkeren in de nieuwe wijk.

De woningen die gesloopt gaan worden, staan tussen de Sir Winston Churchilllaan, Generaal Berenschotlaan, Idenburglaan en Van Vollenhovenlaan. Het gaat om 304 portiekwoningen en 28 eengezinswoningen. De 23 eengezinswoningen die gebouwd zijn in 1996 blijven staan.

In het nieuwbouwplan komen meer woningen terug. Ook komen er verschillende typen woningen, in verschillende prijsklassen (koop en huur). Maar een groot deel blijft sociale huur. Daarnaast wordt de woonomgeving verbeterd, met aandacht voor fietsers, groen en ontmoetingsplekken voor bewoners. Deze plannen worden samen met bewoners verder uitgewerkt.

Lees voor meer informatie de vernieuwingskrant.


Geplaatst op: 28 april 2022

Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte. Aanmelden kan via tewerve@rijswijkwonen.nl.

Interesse?

Interesse om in het vernieuwde Te Werve Oost te wonen? Schrijf u hier in als geïnteresseerde. 

Samen aan de slag om van Te Werve een nog fijnere wijk te maken.

Privacyverklaring